Rodos Kapı Vizesi

RODOS KAPI VİZESİ

 
   Rodos adası için geçerli olan en fazla 6 gece 7 gün süre ile geçerli olan ve tek giriş çıkışlı kullanılabilen bir Yunanistan vizesidir. Hazırlanan evraklar Rodos'a gönderilir ve yetkili makamlar tarafından düzenlenip onaylanır.
 
 

Kapı Vizesi Başvurusu ve İşlem Süresi
 

Kapı vizesi alabilmeniz için seyahat tarihinizden en az 5 iş günü öncesinde evraklarınızın tamamlanmış olduğu şekilde, tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir.
 
 

Kapıda Vize Başvuru Süresi

Kapıda giriş vize uygulaması 26 Mayıs - 30 Eylül 2019 tarihleri arasında geçerlidir.
 
 

Kapı Vizesi için Gerekli Evraklar

Kapıda giriş vize programı için başvuru yapan Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna, Beyaz Rusya (Belarus) ve Rusya vatandaşlarının aşağıda istenen belgeleri iletişim sayfamızdaki adresimize elden, posta veya kargo yolu ile seyahat tarihinden 5 iş günü(*) önce tarafımıza ulaştırması gerekmektedir. 
 
En az 3 - 6 ay geçerli pasaportun fotoğraflı sayfasının fotokopisi
2 adet yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf  6*5 cm boyutunda (arka fonu beyaz) (Fotoğraf yapıştırılmayacak)
Elektronik ortamda doldurulmuş vize başvuru formu (Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.)
Konfirmasyonlu otel rezervasyonu formu (Ödenmiş olmalıdır)
Gidiş - dönüş gemi bileti
Son 3 aylık güncel banka hesap dökümü (Belge İngilizce - kaşeli imzalı olmalıdır ve hesapta günübirlik gidiş dönüş için minimum 2.500TL, konaklamalı gidilecekse eğer 3.000 - 5.000 TL ve üzeri bulunması tavsiye edilir. (1 günden fazla konaklama için en az 5000 TL olmalıdır.) İngilizce döküm alınamıyor ise, bankadan İngilizce bir ön yazı ile birlikte gönderilebilir. Örnek dökümanı buradan indirebilirsiniz.)
Seyahat sağlık sigortası (İngilizce kaşeli ve imzalı )( 10 €uro karşılığında şirketimizden temin edebilirsiniz.)
Vize ve acente hizmet harcı
Yunanistan’a varıştaki bekleme süresi ile ilgili yolcu beyanı (Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.)
Kimlik fotokopisi
 

Özel Notlar:

1. Günübirlik ziyaretler için otel rezervazyonu talep edilmemektedir.
2. Gidiş – dönüş feribot bileti şirketimizden satın alınmalıdır.
3. Vize ve acenta hizmet bedeli 60 €uro’dur.(Sigorta dahil değildir)
0 - 12 yaş çocuklardan sadece 10 €uro hizmet bedeli alınmaktadır. .(Sigorta dahil değildir)
Çocuk 12 yaşını 1 gün bile doldurduysa tam ücret alınır.
4. Biometrik Ukrayna pasaportları Yunanistan'a vizesiz seyahat edebilir, biometrik olmayan Ukrayna pasaportları kapı vizesinden yararlanabilir.
 
 
Başvuru Formu Doldurulurken Dikkat Edilecek Hususlar:
Başvuru formu bilgisayar ortamında ve büyük harflerle doldurulacaktır.
Formun altına ıslak imza atmak mecburidir.
Kesinlikle Türkçe karakterler (ç,ğ,ı,ö,ş,ü, Ç, Ğ, İ, Ö, Ş, Ü) kullanılmayacaktır.
Türkiye yerine TURKEY yazılacaktır.
Yunanistan yerine GREECE yazılacaktır.
Vatandaşlık bölümüne TURKISH yazılacak (TC - TR - Türkiye - Türk v.s. olmayacak)
Meslek ve/veya sahibi olduğu iş ünvanı İngilizce olarak yazılacaktır.
Mesleği ev hanımı olanlar İngilizce olarak (house wife) yazacaklardır.
Formun 1. ve 2. sayfalarındaki sağdaki bölüm doldurulmaz.
21.Madde: Seyahat amacı kısmı TURISTIK olarak işaretlenmelidir, diğerleri kabul edilmez.
24.Madde: Talep edilen giriş sayısı TEK GİRİŞ olarak işaretlenmelidir.
25.Madde: Konaklanacak ise seyahat süresi giriş ve çıkış günleri dahil olarak yazılmalıdır. (Örn:01Haziran–5Haziran için “5” , günübirlik için “1” veya “Same Day Return” yazılmalıdır.)
26.Madde: Geçen son 3 yılda alınan schengen vizelerinin tarihleri yazılmalıdır ve vizelerin fotokopileri evrakların arasına eklenmelidir.
28.Madde: Boş bırakılır.
31.Madde: Kalınacak otelin adı yazılır, otelin adresi ve telefonu devamındaki sayfaya yazılır. Önemli Not: Hotel voucherında ülke adı ingilizce yazmalıdır; YUNANİSTAN kabul edilmez, GREECE yazması gerekmektedir.
32.Madde: Sadece davetiyle başvuruda bulunan misafirler doldurur, 31.Maddeyi dolduran misafirler 32.Maddeyi boş bırakır.
Formdaki kutucuklar bilgisayar ortamında doldurulamazsa çıktısı alındıktan sonra siyah kalemle tiklenir.
37.Madde: Sadece çocuklar için ebeveynleri tarafından imzalanır. Çocuklar imza atmaz. Yetişkin başvurularında ise formun sonundaki son sayfa imzalanır.
Kapı vize başvurularında RET alma durumunda ücret iadesi yapılmaz.
 
Dikkat Edilmesi Gereken Başka Önemli Konular Var mı?
Pasaportunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhriyeti'ne (KKTC) giriş çıkış damgası bulunan Türk vatandaşlarının Yunanistan'a girişlerine Yunan Resmi Makamlarınca izin verilmemektedir. Yolcu pasaportunda KKTC damgası olmadığını ve olduğu halde seyahat etmeye teşebbüs ettiği takdirde Yunanistan’ın uygulayacağı para cezasını şahsen ödeyeceğini bu konu hakkında ilanen bilgilendirildiğini taahhüt ve kabul eder.
Kapıda Giriş Vizesi Programı kapsamında, Yunanistan’a girişte Yunan pasaport polisince her yolcudan parmak izi alınmaktadır. Yine Yunanistan Resmi Makamlarından alınan bilgiler doğrultusunda parmak izi alındıktan sonra her bir kişi için minimum ½ saat bekleme söz konusudur ki bu süre yolcu yoğunluğuna göre 3 - 4 saat gibi uzun bir süreye de çıkabilmektedir. Dolayısıyla Yunanistan’a girişte alınan parmak izi akabinde doğabilecek gecikmelerden firmamız sorumlu değildir. Kapıda Giriş Vizesi ile Yunanistan’a seyahat eden misafirlerimiz peşinen bu gecikmeleri kabul ettiğini beyan ve taahhüt eder.