Almanya Turistik Vize

ALMANYA ‘’TURİSTİK’’ VİZE İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Şirket sahibi olanlar için gereken evraklar:
  • Vize bitiminden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport (10 yıldan eski pasaportlar, yırtık ve yıpranmış pasaportlar işleme alınmamaktadır.)Eski pasaportunuz var ise onu da ibraz ediniz.
  • 2 adet yeni çekilmiş ( son 6 ay içerisinde ) arka fon beyaz biyometrik fotoğraf (35mm.- 45mm. Ebatlarında alın ve çene arası erkeklerde 36 mm. bayanlarda 32 mm. olmalıdır)
  • Şirket İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Şirket Vergi Levhası Fotokopisi ve ya E-Vergi Levhası kaşeli
  • Bağlı olunan Odadan ( Ticaret odası , Sanayi odası , Esnaf –Sanatkarlar, vs.. ) Kayıt ve Faaliyet Belgesi ( Yeni tarihli (son 3 ay içinde temin edilmiş Orijinal )
  • Şirket Ticaret Sicil Gazetesi(Kuruluş, varsa adres değişikliği, ortaklık pay dağılımı ) , Fotokopisi
  • Bağkur dökümü ( www.turkiye.gov.tr ) ( Barkodlu )
  • Şirket Banka Hesabı ( Şirketin hesaplarının bulunduğu banka veya bankalardan son 3 aya ait şirketin hesap hareketleri, bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır, son halinde bakiye bulunmalıdır, mutlaka şirketin adın hesap adı kısmında yer almalıdır.)
  • Şahsi banka hesap dökümleri ( Son 3 aya ait bankadan kaşeli ve imzalı orijinal olarak alınmalıdır, son halinde bakiye bulunmalıdır )
  • Varsa ev tapusu, kredi kartı ekstreler
  • Nüfus müdürlüğünden “Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ” alınmalıdır.
  • Bu liste; Standart evrak listesi olup, konsolosluk gerekli gördüğünde ek evrak talep edebilir.
Sigortalı çalışanlar için gereken evraklar:
  • Vize bitiminden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport (10 yıldan eski pasaportlar, yırtık ve yıpranmış pasaportlar işleme alınmamaktadır).Eski pasaportunuz var ise onu da ibraz ediniz.
  • 2 adet yeni çekilmiş (son 6 ay içerisinde)arka fon beyaz biyometrik fotoğraf (35mm.-45mm. Ebatlarında alın ve çene arası erkeklerde 36 mm. , bayanlarda 32 mm. olmalıdır)
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Almanya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını , vize talebinizi ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten dilekçe
  • Şirket İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Şirket Vergi Levhası Fotokopisi ve ya E-Vergi Levhası kaşeli
  • Bağlı olunan Odadan (Ticaret odası, Sanayi odası, Esnaf –Sanatkarlar, vs… )Kayıt ve Faaliyet Belgesi (Yeni tarihli -son 3 ay içinde temin edilmiş Orjinal )
  • Şirket Ticaret Sicil Gazetesi ( Kuruluş, varsa adres değişikliği ortaklık pay dağılımı ) , Fotokopisi
  • Ssk işe giriş bildirgesi fotokopisi
  • Son 4 aylık maaş bordrosu ( Kaşeli - imzalı )
  • Ssk Prim Dökümü ( www.turkiye.gov.tr ) barkodlu
  • Şirket Banka Hesabı ( Şirketin hesaplarının bulunduğu banka veya bankalardan son 3 aya ait şirketin hesap hareketleri, bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınmalıdır, mutlaka şirketin adın hesap adı kısmında yer almalıdır )
  • Bu liste; Standart evrak listesi olup, konsolosluk gerekli gördüğünde ek evrak talep edebilir.
Emekliler için gerekenler:
  • Vize bitiminden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport ( 10 yıldan eski pasaportlar, yırtık ve yıpranmış pasaportlar işleme alınmamaktadır.) Eski pasaportunuz var ise onu da ibraz ediniz.
  • 2 adet yeni çekilmiş ( son 6 ay içerisinde ) arka fon beyaz biyometrik fotoğraf ( 35mm. – 45mm. Ebatlarında – Alın ve Çene arası Erkeklerde 36 mm. , Bayanlarda 32 mm. olmalıdır.
  • Emekli aylık bilgisi ( www.turkiye.gov.tr den veya kurumdan alınacaktır )
  • Emekli maaşı hangi bankaya yatıyorsa, o bankadan son 1 yıllık kaşeli ve imzalı olarak hesap hareketi alınmalıdır. Buna ek olarak Vadeli / Vadesiz Mevduat hesaplarınız var ise onlarla ilgili de bankadan kaşeli imzalı döküm alabilirsiniz.
  • Nüfus müdürlüğünden “Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ” alınmalıdır.
  • Bu liste; Standart evrak listesi olup, konsolosluk gerekli gördüğünde ek evrak talep edebilir.