İngiltere Vizesi

İngiltere vizesi olarak bahsedilen “UK visa” yani Birleşik Krallık vizesi, aslında İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’i de içine alan Birleşik Krallık’ın tümü için geçerli bir uygulamadır. Bu ülkelerden birine gidecek olan herkesin konsolosluğa başvurarak vize yani ülkeye giriş izini alması gerekir. Pasaportunuza basılan bu belge ile, vize üzerinde belirtilen süre boyunca bu ülkelerin hepsine gidebilirsiniz.

GEREKLİ EVRAKLAR

Başvuru sahibi işveren ise:
  1. İş yerinin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi
  2. İmza sirküsü fotokopisi
  3. İngilizce olarak düzenlenmiş faaliyet belgesi fotokopisi ( son 6 ayık)
  4. Vergi levhası fotokopisi
  5. İngilizce olarak düzenlenmiş Sicil gazetesi fotokopisi ( sadece şirketin isminin geçtiği kısmın çevrilmesi yeterlidir)
  6. Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesabı,tapu,kira kontratı,araba ruhsatı vs.)(Not : Eğer banka hesapları bankadan yazı olarak alınacaksa yazının İngilizce olarak düzenlenmesi gerekiyor)
  7. 2 adet resim (son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak )
  8. İngiltere’de yakını varsa davetiye
  9. Davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve mali durumunu gösteren bir evrak(maaş bordrosu veya banka hesabı vs..)
  10. İngiltere vize başvuru formu (VAF 1 formu)yolcu tarafından siyah tükenmez kalemle İngilizce olarak doldurulmalıdır.
  11. Pasaportun ilk 4 sayfasının fotokopisi
Başvuru sahibi çalışan ise:
  1. Şirketin antetli kağıdına, şirketteki görevinizi bildiren bir İngilizce yazı.
  2. Şirketin imza sirküsü fotokopisi
  3. İngilizce olarak düzenlenmiş Faaliyet belgesi fotokopisi( son 6 ayık)
  4. Vergi levhası fotokopisi
  5. İngilizce olarak düzenlenmiş Sicil gazetesi fotokopisi( son 6 ayık)
  6. S.S.K işe giriş bildirgesi(sözleşmeli çalışanlar için sözleşme fotokopisi)
  7. Son 3 aylık maaş bodrosu
  8. Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesabı,tapu,araba ruhsat,kira kontratı vs.)(Not : Eğer banka hesapları bankadan yazı olarak alınacaksa yazının İngilizce olarak düzenlenmesi gerekiyor)
  9. 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak )
  10. İngiltere’de yakını varsa davetiye
  11. Davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve mali durumunu gösteren bir evrak (maaş bordrosu veya banka hesabı vs..)
  12. İngiltere vize başvuru formu (VAF1 formu) yolcu tarafından siyah tükenmez kalemle İngilizce olarak doldurulmalıdır.
  13. Pasaportun ilk 4 sayfasının fotokopisi
Başvuru sahibi öğrenci ise:
  1. Ailesi tarafından konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılacak vize talep dilekçesi
  2. Öğrenci olduğuna dair belge (Okuldan İngilizce olarak alınmalıdır veya İngilizce tercümesi yaptırılmalıdır)
  3. Ailesinin iş durumunu gösteren belgeler
  4. Aileden muvaffakatname İngilizce olucak.(eger 18 yaşından küçükse ve ailesinden bağımsız seyahat edecekse)
  5. İngiltere’de yakını varsa davetiye
  6. Davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve mali durumunu gösteren bir evrak (maaş bordrosu veya banka hesabı vs..)
  7. 2 adet resim (son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak )
  8. İngiltere vize başvuru formu (VAF1 formu) yolcu tarafından siyah tükenmez kalemle İngilizce olarak doldurulmalıdır.
  9. Pasaportun ilk 4 sayfasının fotokopisi
Başvuru sahibi emekli ise:
  1. Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılacak vize talep dilekçesi
  2. İngilizce olarak düzenlenmiş Emeklilik belgesi fotokopisi
  3. Emeklilik maaşının yattığı banka hesap cüzdanı fotokopisi
  4. Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesabı,tapu,araba ruhsatı,kira kontratı vs)(Not : Eğer banka hesapları bankadan yazı olarak alınacaksa yazının İngilizce olarak düzenlenmesi gerekiyor)
  5. İngiltere’de yakını varsa davetiye
  6. Davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve mali durumunu gösteren bir evrak (banka hesabı veya maaş bordrosu vs..)
  7. 2 adet resim (son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak )
  8. İngiltere vize başvuru formu( VAF1 formu) yolcu tarafından siyah tükenmez kalemle İngilizce olarak doldurulmalıdır.
  9. Pasaportun ilk 4 sayfasının fotokopisi
Başvuru sahibi memur ise:
  1. İlgili makama İngilizce olarak yazılacak vize talep dilekçesi
  2. İngilizce olarak düzenlenmiş Çalıştığınızı belgeleyen yazı
  3. Seyahatiniz için izin belgesi
  4. Maaş bordrosu ( son 3 aylık )
  5. Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)(Not : Eğer banka hesapları bankadan yazı olarak alınacaksa yazının İngilizce olarak düzenlenmesi gerekiyor)
  6. 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  7. İngiltere vize başvuru formu (VAF1 formu) yolcu tarafından siyah tükenmez kalemle İngilizce olarak doldurulmalıdır.
  8. Pasaportun ilk 4 sayfasının fotokopisi