İtalya Turistik Vize

İTALYA ‘’TURİSTİK’’ VİZE İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Şirket sahibi olanlar için gereken evraklar:
  • Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport (10 yıldan eski pasaportlar, yırtık ve yıpranmış pasaportlar işleme alınmamaktadır.) Eski pasaportunuz var ise onu da ibraz ediniz.
  • 2 adet yeni çekilmiş ( son 6 ay içerisinde ) arka fon beyaz biyometrik fotoğraf ( 35mm. –45mm. Ebatlarında )
  • Şirket İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Şirket Vergi Levhası Fotokopisi
  • Bağlı olunan Odadan ( Ticaret odası, Sanayi odası, Esnaf –Sanatkarlar, vs… ) Kayıt ve Faaliyet Belgesi orijinali ( Yeni tarihli ve son 3 aya ait )
  • Şirket Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( Kuruluş, varsa adres değişikliği, ortaklık pay dağılımı )
  • Bağkur dökümü – www.turkiye.gov.tr veya kurumdan barkodlu olarak alınmalıdır
  • Şirket Banka Hesap Dökümü ( Bankadan son 3 aylık, kaşeli ve imzalı, son halinde bakiye olan, üzerinde şirketin isminin yazdığı orijinal banka hesap dökümleri ) Bankanın imza sirküleri fotokopisi ile birlikte
  • Şahsi Banka Hesap Dökümü ( Bankadan son 3 aylık, kaşeli ve imzalı, son halinde bakiye olan, üzerinde kişinin isminin yazdığı orijinal banka hesap dökümleri ) Bankanın imza sirküleri fotokopisi ile birlikte
  • Varsa ev tapusu, kredi kartı ekstreleri
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği – Nüfus müdürlüğünden alınmalıdır – 3 aydan eski olan belgeler kabul edilmemektedir (Anne, Baba, Kardeşler, Eş ve Çocuklar görünecek ve açıklamalar kısmında ikamet adresi yazmalı )
  • Bu liste; Standart evrak listesi olup, konsolosluk gerekli gördüğünde ek evrak talep edebilir.
Sigortalı çalışanlar için gereken evraklar:
  • Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport (10 yıldan eski pasaportlar, yırtık ve yıpranmış pasaportlar işleme alınmamaktadır.) Eski pasaportunuz var ise onu da ibraz ediniz.
  • 2 adet yeni çekilmiş ( son 6 ay içerisinde ) arka fon beyaz biyometrik fotoğraf ( 35mm. –45mm. Ebatlarında )
  • Şirket İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Şirket Vergi Levhası Fotokopisi
  • Bağlı olunan Odadan ( Ticaret odası , Sanayi odası , Esnaf –Sanatkarlar , vs.. ) Kayıt ve Faaliyet Belgesi orjinali ( Yeni tarihli ( son 3 aya ait )
  • Şirket Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( Kuruluş , varsa adres değişikliği , ortaklık pay dağılımı )
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, İtalya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve izin tarihlerinizi belirten dilekçe
  • Ssk işe giriş bildirgesi fotokopisi
  • Son 4 aylık maaş bordrosu ( Kaşeli - imzalı )
  • Ssk Prim Dökümü ( www.turkiye.gov.tr ) – barkodlu
  • Şahsi Banka Hesap Dökümü ( Bankadan son 3 aylık, kaşeli ve imzalı , son halinde bakiye olan, üzerinde kişinin isminin yazdığı orijinal banka hesap dökümleri) Bankanın imza sirküleri fotokopisi ile birlikte
  • Var ise ev tapusu, kredi kartı ekstreleri
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği – Nüfus müdürlüğünden alınmalıdır – 3 aydan eski olan belgeler kabul edilmemektedir (Anne, Baba, Kardeşler, Eş ve Çocuklar görünecek ve açıklamalar kısmında ikamet adresi yazmalı)
  • Bu liste; Standart evrak listesi olup, konsolosluk gerekli gördüğünde ek evrak talep edebilir.
Memurlar için gerekenler:
  • Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport (10 yıldan eski pasaportlar, yırtık ve yıpranmış pasaportlar işleme alınmamaktadır.) Eski pasaportunuz var ise onu da ibraz ediniz.
  • 2 adet yeni çekilmiş ( son 6 ay içerisinde ) arka fon beyaz biyometrik fotoğraf ( 35mm. –45mm. Ebatlarında )
  • Bağlı olduğu kurumdan izin yazısı ve görev belgesi ( ne görevde çalıştığını ve hangi tarihler arasında izinli olduğunu belirten belge)
  • Son 4 aylık maaş bordrosu
  • Şahsi Banka Hesap Dökümü ( Bankadan son 3 aylık, kaşeli ve imzalı , son halinde bakiye olan , üzerinde kişinin isminin yazdığı orijinal banka hesap dökümleri) Bankanın imza sirküleri fotokopisi ile birlikte
  • Var ise Ev tapusu, kredi kartı ekstreleri
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği – Nüfus müdürlüğünden alınmalıdır – 3 aydan eski olan belgeler kabul edilmemektedir (Anne, Baba, Kardeşler, Eş ve Çocuklar görünecek ve açıklamalar kısmında ikamet adresi yazmalı)
  • Bu liste; Standart evrak listesi olup, konsolosluk gerekli gördüğünde ek evrak talep edebilir.
Emekliler için gerekenler:
  • Vize bitiminden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport (10 yıldan eski pasaportlar, yırtık ve yıpranmış pasaportlar işleme alınmamaktadır) Eski pasaportunuz var ise onu da ibraz ediniz.
  • 2 adet yeni çekilmiş ( son 6 ay içerisinde ) arka fon beyaz biyometrik fotoğraf ( 35mm. –45mm. Ebatlarında )
  • Emekli Aylık Bilgisi www.turkiye.gov.tr veya Kurumdan alınmalıdır
  • Emekli maaşı hangi bankaya yatıyorsa, o bankadan son 1 yıllık kaşeli ve imzalı olarak hesap hareketi alınmalıdır, Buna ek olarak Vadeli / Vadesiz Mevduat hesaplarınız var ise onlarla ilgili de bankadan kaşeli imzalı döküm alabilirsiniz – İmzalayan şube yetkililerinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte temin edilmelidir
  • Nüfus fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği – Nüfus müdürlüğünden alınmalıdır – 3 aydan eski olan belgeler kabul edilmemektedir (Anne, Baba, Kardeşler, Eş ve Çocuklar görünecek ve açıklamalar kısmında ikamet adresi yazmalı )
  • Bu liste; Standart evrak listesi olup, konsolosluk gerekli gördüğünde ek evrak talep edebilir.