Schengen Vizesi

Vize başvurusu yapacağınız Ülke eğer Schengen üyesi ise vizeniz Schengen vizesi olmakla beraber Schengen üyesi olan tüm ülkeleri ziyaret edebilirsiniz. Vize başvurusu yapacağınız ülkeniz prosedürleri için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

GEREKLİ EVRAKLAR

Başvuru sahibi çalışan ise:
  1. Başvuru Formu
  2. Pasaport
  3. Fotoğraf
  4. Vize ücreti
  5. Seyahat Sağlık Sigortası
  6. Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  7. Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler  (Otel rezervasyonları mutlaka başvuru sahibinin bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmis olmalıdır)
  8. İşveren mektubu ve/veya izin onayı (sirket yazisi sirketin antetli kağidına yazılmış, orjinal kaşe ve imzalı olmalıdır)
  9. Şirketin  bağlı bulunduğu ticaret odasından alınacak faaliyet belgesi, Çiftciler için Ziraat Odasi`ndan Çiftci Belgesi,
  10. Ticaret sicil gazetesinin  kopyası
  11. Vergi levhası kopyası
  12. SSK` lı calışanlar icin SSK İşe Giris Bildirgesi (kaşeli imzalı),
  13. Son 3 aylık hizmet dokümü (kaşeli imzalı)
  14. Düzenli geliri gösterir belgeler: örnek; son üç ayın maaş bordroları veya maaş yazısı (kaşeli imzalı)
  15. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  16. T.C Kimlik Fotokopisi
  17. Evlilik Cüzdanı Fotokopisi (başvuru sahibinin evli olması halinde)
  18. Pasaportun resimli sayfasının kopyası ve eski Schengen vizelerinin kopyaları
 

Başvuru sahibi şirket sahibi ya da ortağı ise:
  1. Başvuru Formu
  2. Pasaport
  3. Fotoğraf
  4. Vize ücreti
  5. Seyahat Sağlık Sigortası
  6. Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  7. Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler  (Otel rezervasyonları mutlaka başvuru sahibinin bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmis olmalıdır)
  8. Şirketin  bağlı bulunduğu ticaret odasından alınacak faaliyet belgesi, Çiftciler için Ziraat Odasi`ndan Çiftci Belgesi,
  9. Ticaret sicil gazetesinin  kopyası
  10. Vergi levhası kopyası
  11. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  12. T.C Kimlik Fotokopisi
  13. Evlilik Cüzdanı Fotokopisi (başvuru sahibinin evli olması halinde)
  14. Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları
 

Başvuru sahibi  emekli ise:
  1. Başvuru Formu
  2. Pasaport
  3. Fotoğraf
  4. Vize ücreti
  5. Seyahat Sağlık Sigortası
  6. Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  7. Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler  (Otel rezervasyonları mutlaka başvuru sahibinin bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmis olmalıdır)
  8. Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya  emekli cüzdanı)
  9. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  10. T.C Kimlik Fotokopisi
  11. Evlilik Cüzdanı Fotokopisi (başvuru sahibinin evli olması halinde)
  12. Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları
 

Başvuru sahibi öğrenci ise:
  1. Başvuru Formu
  2. Pasaport
  3. Fotoğraf
  4. Vize űcreti
  5. Seyahat Sağlık Sigortası
  6. Uçak / seyahat rezervasyonları ya da öngörülen ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler
  7. Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösterir belgeler  (Otel rezervasyonları mutlaka başvuru sahibinin bilgilerini içermeli ve otelin kendisinden konfirme edilmis olmalıdır)
  8. Öğrenci Belgesi (QR Barkodlu)
  9. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler (banka hesap dökümü)
  10. Sehayat masraflari ebeveyn tarafindan karsilanacak ogrencinin ilgili aile bireyine ait ayni nitelikteki banka hesap dokumanı ve masrafları karsilayacağına dair imzali yazısı.
  11. T.C Kimlik Fotokopisi
  12. Pasaportun resimli sayfasının kopyası  ve eski Schengen vizelerinin kopyaları
Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa) NOT: Seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse (bu koşul geçerli değildir)